Петима завършиха седми музикален клас

Пет талантливи момичета и момчета завършиха с успех седемгодишното си обучение в музикална школа „Илия Бърнев“ към НЧ „Развитие 1869“. Никола Георгиев, Славена Петкова и Михаела Тодорова са пианисти. Първите двама са възпитаници на Галина Героева, а Михаела – на Нина Георгиева. Дарина Минева е завършила седемгодишния курс по популярно и народно пеене при Детелина Тодорова, а Стамен Станчев е гъдулар и е възпитаник на Деан Денчев.

На тържество в школата младите таланти получиха удостоверенията си от директора Деан Денчев. Поздрави ги за успеха и секретарят на читалището Любомир Илиев.

Специални подаръци имаше за Стамен Станчев и Дарина Минева. Музикантът получи гъдулка, изработена специално за него от преподавателя му Деан Денчев. На Стамен му предстои кандидатстване в Националното училище за фолклорни изкуства „Филип Кутев“ в Котел. Любомир Илиев пък изненада приятно певицата, която е абитуриентка, с красив букет. Дари ще следва  фармацевтика в Пловдив. Тържеството завърши с почерпка, снимки за спомен и пожелания за прекрасно лято.

decor