Балетна школа изпрати с танц своите абитуриенти

Балетна школа към НЧ „Развитие 1869“ изпрати с танц, грамоти и цветя  своите абитуриенти от випуск 2020. Преподавателките Мария Керчева, Виолета Желязкова,  Милена Милева и по-малките прими гостуваха на баловете на осемте пораснали грации, завършили своето средно образование в ПГПЧЕ „Екзарх Йосиф“, ППМГ „Академик Никола Обрешков“ и ППТГ „Шандор Петьофи“. Танците на балерините се превърнаха в специалната атракция на празничната вечер на абитуриентите в трите гимназии.

Грамоти за упоритост, всеотдайност, дисциплина и творчество, за постигнати високи резултати в балетното изкуство получиха Мелиса Сали, Шелин Хаджиюмер, Мариела Атанасова от ПГПЧЕ, Ивайла Поркова от ППМГ и Йоанна Петева от ППТГ. Момичета са преминали с успех 13 годишен курс на обучение в Балетна школа.  Другите абитуриентки на Школата са Ростислава Колева, Боряна  Иванова и Вероника Тодорова, всичките възпитанички на Езиковата гимназия.

„Обикновено изпращаме нашите абитуриентки на годишния си концерт. Заради пандемията и наложените карантинни мерки тази година нямаше как да направим такъв, затова решихме да гостуваме на баловете на момичетата. Получи се много истинско и емоционално преживяване, което всички ще помним до края на живота си“, разказа Мария Керчева.

decor