Детска музикална школа „Илия Бърнев“ удостоена с награда на името на Никола Икономов

В чест на 1-ви ноември – Ден на народните будители и по повод 65-та годишнина от основаването си ДЕТСКА МУЗИКАЛНА ШКОЛА „ИЛИЯ БЪРНЕВ“ стана носител на престижната награда „Никола Икономов“ за 2020 година.

ДЕТСКА МУЗИКАЛНА ШКОЛА „ИЛИЯ БЪРНЕВ“ е формация на НЧ „Развитие 1869“ – културен феномен, който 151 години съхранява традициите и създава нови условия за утвърждаване културните постижения в Разград, страната и Европа. То е огнище на духовно просвещение и култура, което отделя специално внимание на децата и младежите с дарба в музикалното изкуство, пробужда творческия потенциал на младите изпълнители. Отдава  дължимото и на утвърдените преподаватели, за да има приемственост в създаването на  културното наследство на Лудогорието.

Шестдесет и пет годишният летопис и високите постижения на младите музиканти под професионалното ръководство на техните преподаватели, са достойно основание за престижната награда и утвърждава ДЕТСКА МУЗИКАЛНА ШКОЛА „ИЛИЯ БЪРНЕВ“ при Народно читалище „Развитие 1869“, като  една от културните емблеми на града, с изключителен принос към местната и националната култура, и към обществения живот на Разград.

decor