ПРЕМИЕРА на Младежкия театър „Импулс“

На 4 юни Младежката формация за театър „Импулс“ при НЧ „Развитие 1869“ направи премиера на новия си спектакъл „Трудно е да кажеш сбогом“ от Миро Гавран,  постановка на Веселин Керемедчиев, художествен ръководител на трупата.

Разградската публика бе очарована от младите актьори Божидара Аврамова и Николай Миленов, които се справиха достойно с тази амбициозна драматургична задача, с труден текст и сюжет.

Пиесата „Трудно е да кажеш сбогом“, от хърватският писател и драматург Миро Гавран привлече вниманието на формацията със своята неподправеност и автентичност на сюжетната линия и изграждане на образите. Сложните човешки отношения са представени достоверно, без да крие лицемерието, премълчаните тайни и фалша в тях. Баналността и отегчението, автоматизмът на чувствата и търсенето на техни алтернативни заместители.

Във финала талантите представят дивата първичност, заложена във всеки от нас, разпада и разрушението, които са част от ежедневието, но за щастие са временни. Духът и ценностите са по-силни и те движат света напред.

Спектакълът впечатли журито и публиката на Националния театрален фестивал „Малкият принц“ – Велико Търново, където младежката трупа го представи на 7 май тази година.

Адмирации към таланта и труда на режисьора Веселин Керемедчиев и вдъхновените млади таланти!

Респект и благодарност към  зрителите в залата на НЧ „Развитие 1869“, които доказаха, че  интересът към изкуството е жив и усилията не са напразни.

Поклон! Аплодисменти!

Завеса. До следващия спектакъл.

decor