Първа Годишна продукция за сезон 2020/2021

На 19 юни в Музикален дом „Екатерина и Димитър Бъчварови“ – паметник на културата, се състоя първата Годишна продукция на клас пиано от Музикална школа „Илия Бърнев“.

Аплодисменти и възторг предизвикаха възпитаниците от класа по пиано на госпожа Нина Георгиева, които  представиха  виртуозно усвоените музикални умения.

Удостоверения за завършен 12 годишен курс на обучение получиха две талантливи девойки – Дебора Ивелинова Белчева  и  Стелияна Атанасова Димитрова.

Ивана Армен Хосровян, Антония Георгиева Василева и Ива Бисерова Младенова – вдъхновени и благодарни успешно завършиха 7 годишен  курс по пиано.

Събитието е под знака на 165 годишнината на читалищната дейност в България.

152 години Народно читалище „Развитие 1869“ Разград е част от историческия летопис на читалищното дело. От 1869 и днес то отстоява достойно своя статут на първият културен институт. Най-голямото читалище, което съхранява традициите и създава нови условия за духовни постижения. То е огнище на духовно просвещение и култура, което отделя специално внимание на децата и младежите с дарба в изкуствата като пробужда потенциала на младите творци. Талантът е божествена искра, която се поддържа с труд и постоянство, за да озарява човека със силна светлина.

Младите таланти са живото наследство на 66 годишната традиция на обучението в Музикалната школа на Разград.

decor