Триумф на постиженията на Балетната школа

Три награди завоюва Балетната школа, в изящна надпревара с 4000 участници, /сред които и училища по изкуствата/, в юбилейния XV Национален танцов конкурс „България танцува“, който се проведе в дигитална среда на 27 и 28 ноември 2021.

Специалната награда и Първо място в категория „Продукция“ заслужиха със „Зимна приказка“ – богат спектакъл, в който танцуват 70 балерини от всички възрастови групи.

Трето място в категория „Съвременни танци; формация“ грабнаха грациите от възрастова група 8-12 клас, с атрактивната „Джаз импровизация“.

Новите отличия обогатиха колекцията на Балетната школа, която от 1-и ноември е носител на наградата „Никола Икономов“.  Те доказаха, пред широка аудитория от експерти и участници, постиженията на талантливите балерини под ръководството на техните репетитори – Мария Керчева, Виолета Желязкова и Милена Милева.

Благодарим Ви, гордеем се с Вас!

Екипът на Народно читалище „Развитие 1869“ изказва специална благодарност на Живко Жечев за професионалния видеозапис.

Респект и признателност към грижовните родители, достойни партньори на Народно читалище „Развитие 1869“ в извайване на таланта на децата и в съхраняване на 46 годишната традиция на Балетната школа с утвърден класически профил.

 

decor