Теодосий Спасов гостува в Разград на 31 май от 19:00 часа

С „Д А Р Б А“ – Концерт на сцената на Народно читалище „Развитие 1869“ . Тя ще бъде озарена от таланта на млади изпълнители от Музикалната школа, и на големите български музиканти от Теодосий Спасов Фолк Квинтет!

Теодосий Спасов – кавал

Пейо Пеев – гъдулка

Иван Георгиев – гайда,

Генадий Рашков – тъпан

Християн Цвятков – китара

Световният виртуоз на кавала, творец с изключителна дарба, роден в Лудогорието и посланик на българската култура на всички континенти, включително Антарктида, казва:

Изкуството може да  лекува, възпитава, провокира. Няма значение към каква професия си поел. Има нива на човешко усъвършенстване. Самодейността, е първото докосване до изкуството, към което всички тръгваме по детски. Покъсно ставаме чираци и калфи на това изкуство и стигаме до майсторлъка, до професионализма. И накраядо артистичното ниво.“

Уникална комбинация от джаз, фолк, етно ще ни поднесат най-българския,  обичан Теодосий Спасов и неговите музиканти. Те ще изпълнят най-доброто от репертоара си, включително народни песни, претворени в стилистиката на джаза, който звездните изпълнители интерпретират по време на сценичните си изяви. Ще прозвучат хумористични и атрактивни композиции.

„Кавалджията на света” и неговият Фолк квинтет са в състояние да изправят на крака интернационална публика. Техните завладяващи изпълнения, наситени с богатата чувственост на традиционните български музикални инструменти, докосват и най-съкровения вътрешен мир на слушателите. Музикантите умело ще ви поведат през всички емоционални състояния, за да ви екзалтират с магията от звуци, която създават.

 

decor