Приемственост между таланти в Класа по пиано на Галина Героева

 

Годишната продукция /16 юни/ на възпитаниците на госпожа Героева бе празник на постиженията на изявените пианисти Християна Наковска, Невена Цанкова и Кристина Стефанова, на които Директорът на Музикалната школа Деян Денчев, връчи удостоверения за успешно завършен курс на обучение.

Приемници и последователи на техния пример в усвояване на клавирното изкуство, са децата от по-малките възрастови групи на Класа по пиано.

Християна Наковска се дипломира с блестящ успех и високи постижения. Тя е едно от ярките имена на възпитаници на Музикална школа „Илия Бърнев“, с изявен талант и многобройни награди от престижни конкурси. Започнала своето обучение по пиано в Школата от 5 годишна възраст, днес Християна е красива и талантлива абитуриентка на 19, която с голямо уважение благодари на своя музикален педагог г-жа Героева. Девойката поднесе на публиката виртуозно изпълнение на „Прелюд“ и „Гайда“ от Димитър Ненов, с които спечели Гранд при на конкурса за млади пианисти /2021/, наречен на неговото име.

Славена Петкова завладя публиката с изящното представяне на „Чучулига“ от Глинка. С това изпълнение Славена спечели Специалната награда на Кмета на град Шумен, която се връчва за първи път на разградски талант в конкурса „Децата на България пеят, танцуват и рисуват“ на 4 и 5 юни в Шумен.  Тя завоюва и Първа награда в престижния конкурс.

Деян Денчев, се превъплъти чаровно в ролята на Водещ, с което „пое щафетата“ от Християна. Освен тази отговорна задача, Деян изпълни с голямо старание „Адажио“ на Бах и „Прелюдия“ от Рахманинов.

Дерия Генджева, носител на Втора награда от конкурса в Шумен, представи произведение от Хендел.

Носителката на Трета награда от същия форум Невена Цанкова изящно изсвири популярното „Ноктюрно“ на Шопен.

Александър Христов въздейства на публиката със своето виртуозно изпълнение на „Балада за Аделина“ от репертоара на Ричард Клайдерман.

 

Заслужени овации получи Кристина Стефанова със сполучливата интерпретация на „Тарантела“ от Прокофиев и „Октомври“ от Годишните времена на Чайковски.

В концертната програма се включиха с чар и старание малките последователи на изявените таланти.

Виктория Стефанова, която от един месец посещава Школата, бе подготвила изненада за публиката с изпълнението на „Вещицата от Роули“ и английската песен „Бинго“.

Самостоятелно и в ансамблово свирене, много добре се представиха – Ивелина Атанасова и Ата Мехтиев;

Олдтай Феизов и Енсар Сейхан;

Изабела Георгиева и Момчил Костов;

Мая Моци и Виктория Цветомирова.

Публиката бе завладяна от прекрасна емоция и подкрепи със заслужени аплодисменти изпълненията на младите пианисти, на рояла „Блютнер“.

Респект и признателност към труда на музикалния педагог Галина Героева, носител на наградата деец на културата 2022.

Голяма благодарност към грижовните родители на децата.

decor